Caravan vernietigt Jong Rambaan op Lelydorp SCA kruipt door het oog van een naald

Met duidelijke cijfers heeft de ploeg van Caravan zich geplaatst voor de finaleronde van het 7de SVB/Integra Lidbondentoernooi. In de kruisfinales van regio Midden werd Jong Rambaan met een totaalscore van 7-3 verslagen. Thuis in het Eddy Blackmanstadion won de ploeg van de Verlgengde Welgedacht C met 3-2, in de return op Lelydorp werd het een 4-1 winst voor de kampioen van de LSO op de semikampioen van de LSB.  SCA, de kampioen van Lelydorp, kroop door het oog van een naald tegen Eendracht, de semikampioen van de LSO. In de return won SCA met 1-0 van Eendracht, wat genoeg was om de seriestand op 2-2 te zetten. Vermeldenswaard is dat het doelpunt van SCA pas in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Na het nemen van penalty’s versloeg ze Eendracht met 4-3.
Jong Rambaan was extra gemotiveerd om thuis Caravan de genadeslag toe te brengen. En de wedstrijd begon ook zo. Carlos Loswijk zette al heel vroeg Jong Rambaan op 1-0. Dit bracht de totaalscore op 3-3. ‘Ik schrok even door dit vroege doelpunt van Jong Rambaan’, zegt trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen van Caravan. ‘Als een ploeg zo’n goede start maakt, dan kan je meer van hun verwachten. Misschien zouden ze ons zelfs een ‘dolksteek’ toebrengen’, zegt de trainer. Maar Jermain MacDonald bracht aan de hoop van Jong Rambaan snel een einde met de gelijkmaker (1-1). Voor de rust zette Wendel Dors Caravan op 2-1. De totaalscore kwam toen op 5-3 in het voordeel van Caravan. Jong Rambaan moest nu twee keer scoren om op gelijke hoogte te komen. Maar het ging totaal mis bij deze ploeg. In de tweede helft scoorde Dors nog een keer (zijn 7de in dit toernooi), terwijl Guillermo Grando de 4-1 compleet maakte. Trainer Ramkisoen zegt dat ze nu voor de Topsectie gaan. ‘Met het bestuur hebben we een plan gemaakt, waarin promotie naar de Topsectie van de SVB er heel groot in zit.’
Jong Takdier Boys won na het nemen van penalty’s van West United van Coronie. De eerste wedstrijd won de ploeg uit Saramacca in Coronie met 1-0, op Saramacca wonnen de Coronianen met 1-0. Jong Takdier Boys gaat over naar de finaleronde.
De ploegen van de NGVB hebben ook de finaleronde gehaald. De return was een formaliteit voor de ploegen van Botopasi en Flora. Botopasi won de return tegen Real Spartaan met 4-1 en bepaalde de totaalscore op 9-1. Flora speelde 2-2 gelijk tegen Jong Tammenga en gaat over met een score van 5-2. In regio Zuid won Jong Talent met strafschoppen (4-2) van Tahiti uit Brokopondo. Beide partijen eindigden in een 1-1 gelijkspel