Bushouders hechten niet veel geloof aan herregistratie

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een aanvang gemaakt met de herregistratie en herkeuring van de bussen van de route Lijn 7 en Paramaribo Lelydorp (PL). De bushouders kunnen dat doen op het terrein van het KKF- Beursterrein. Bij de herregistratie moeten alle getinte ruiten weg en ook wordt er streng gelet op muziek. De bushouders hebben niets tegen de herkeuring en herregistratie, maar vragen zich af of er werkelijke ordening zal plaatsvinden. Volgens een bushouder is deze herregistratie de zesde binnen zes jaren. Veel geloof hechten zij er niet aan. Sinds TCT in handen is van AC is er een puinhoop gecreëerd door de leiding. Bussen zitten jaren met een vervallen keuring.
De bushouder geeft aan dat van tevoren was aangekondigd dat de bushouders bij de registratie gelijk over hun vergunning konden beschikken. Maar niets hiervan is waar. Het geval nu is dat je al je papierwerk indient en op een andere dag moet komen om je vergunning op te halen. De registratie is niet hoopgevend. De bushouder meent dat alvorens ordening te brengen in de branche, het ministerie van TCT liever eerst kon werken aan de houding van de ambtenaren. “Velen van hen deugen niet.”
De bushouders zijn wel ingenomen met de leeftijdsgrens van buschauffeurs. Het zijn meestal de jonge chauffeurs die heel roekeloos rijden en zich schuldig maken aan wangedrag. De bushouders zijn heel nieuwsgierig naar het resultaat van de herregistratie.

error: Kopiëren mag niet!