Kiezers binnenland teleurgesteld in BEP/Abop

Het kiezerskorps in het binnenland is teleurgesteld in de Marronpartijen BEP en Abop, die vertegenwoordigd zijn in het huidige parlement. Dit zegt ex-NPS-assembleelid van Sipaliwini  Leendert Abouna aan Dagblad Suriname. Abouna is  geregeld in het veld en heeft uit gesprekken met de bewoners in het binnenland kunnen vaststellen dat de teleurstelling en de verdeeldheid groot is.  De amnesiekwestie heeft de partijen in het binnenland nog verder uit elkaar gedreven, zegt Abouna.  Hij zegt dat vele kiezers in het binnenland nu reeds hebben aangegeven liever terug te gaan naar de NPS. De ‘oude’ partij had bij de algemene verkiezingen van voor 2010 nog zetels weten te behalen in het binnenland. Bij de laatste verkiezingen van mei 2010 verloor ze het electoraat, op wie zij jaren steunde. BEP-assembleelid Rudolf Zeeman reageert met verbazing op de constatering van Abouna. Hij zegt absoluut niets te hebben waargenomen dat te maken heeft met enige verdeeldheid onder het kiezerskorps van de BEP. Het conflict tussen zijn partij en de Abop heeft naar zijn zeggen geen enkele schade berokkend aan de partij. Integendeel, het vertrouwen in de partij is daardoor juist gegroeid, zegt Zeeman. “De achterban wilde al lang het uittreden uit AC en dat is dan ook gebeurd.” Zeeman vindt dat de opmerking van Abouna op niets slaat. Hij gelooft niet dat de BEP een electoraal verlies zal leiden bij de komende verkiezingen in 2015.

error: Kopiëren mag niet!