Gouddelvers Brownsberg nog niet uit illegaliteit

De gouddelvers, die illegaal mijnactiviteiten uitvoerden in het Brownsberg natuurreservaat, is nog geen  ander mijngebied toegewezen.  Assembleelid Frederik Fenisie van Brokopondo zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat hij samen met de Goudordeningscommissie nog bezig is opties te bekijken.  Voorlopig hebben de illegale gouddelvers zich gevestigd in het gebied ten westen en ten oosten van het Brownsberg-gebied buiten het natuurreservaat van Stinasu. De gouddelvers verwachten dat de goudordeningscommissie hun gauw een gebied zal toewijzen, daar ze niet tevreden zijn met hun voorlopige locatie. Het Brownsberg-gebied staat namelijk bekend als een omgeving met veel goudaders. De ruim 400 illegalen zijn enkele maanden terug door de overheid verdreven uit het natuurgebied. Fenisie zegt dat er recent nog een tweetal illegaal in het verboden Wittiekriki-gebied achter het Stuwmeer opereerde. Dit tweetal is intussen ook uit dit gebied vertrokken. “Het gebied aan de overzijde van de Saramaccarivier in Sipaliwini wordt als een mogelijke optie gezien voor het accommoderen van deze groep gouddelvers”, zegt Finisie.

error: Kopiëren mag niet!