Melvin Valies: ‘Groot verschil tussen lidbonden- en topsectievoetbal’

Een seizoen geleden maakte voetballer Melvin Valies de overstap van de topsectie naar de Sectie Lagere Klasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Na jaren voor Takdier Boys in de Eerste- en Hoofdklasse gespeeld te hebben, maakte de boomlange spits de stap naar de Lelydorp Sportbond (LSB), waar hij voor de Sportclub Altona (SCA) is gaan spelen. De komst van Valies leverde SCA meteen het kampioenschap op, waarbij de centrumspits ook de topscorer van de competitie werd. Aan Dagblad Suriname Suriname vertelt Valies na een seizoen spelen bij de LSB dat het een groot verschil is te merken in de wijze van voetballen. ‘In de topsectie wordt er veel meer gecombineerd, bij de lidbonden spelen ze meer op ‘lange ballen’; passes vanuit de verdediging naar de aanval. Je moet even wennen aan dit systeem’, zegt hij.
‘Dat we meteen kampioen zijn geworden van de LSB, vind ik heel aardig’, zegt Valies. ‘Mijn doel was niet om topscorer te worden van de competitie; het teambelang stond voorop. Dat was kampioen worden en het Lidbondentoernooi spelen’, zegt hij. Intussen is de groepsfase van het Lidbondentoernooi al achter de rug. Valies is met 5 doelpunten de topscorer in dit toernooi. ‘De groepsfase was best wel zwaarder dan de competitie. Nu spelen we tegen ploegen die tegenstand kunnen bieden. Elke wedstrijd wordt moeilijker en anders. Je weet niet wat er kan gebeuren, maar je gaat om het beste van te maken’, zegt de spits.
Zondag aanstaande speelt SCA om 11.00 uur haar eerste wedstrijd in de kruisfinales van regio Midden thuis tegen Eendracht. ‘We gaan ons anders moeten opstellen tegen Eendracht. Ze zijn een andere ploeg dan bijvoorbeeld Caravan of Inter Milan. Wij hebben hun spel gezien, en zij hebben ons ook geobserveerd en zij zullen daarop inspelen. In elk geval ga ik voor 100% voor de winst’, zegt Valies. De return van deze wedstrijd wordt vrijdagavond gespeeld te Livorno. De winnaar van deze serie gaat over naar de landelijke finale.

error: Kopiëren mag niet!