Speciaal Onderwijs Lelydorp genoodzaakt tot vroege sluiting


Het personeel van Speciaal Onderwijs Lelydorp heeft kort na de paasvakantie haar actiemodel hervat. Dit, als reactie op de nalatigheid van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Deze school is ondergebracht in het gebouw van Naks te Lelydorp. Het gebouw was in feite voor twee maanden gehuurd, maar de twee maanden zijn inmiddels uitgegroeid tot jaren. Ondertussen voldoet het gebouw al lang niet meer aan de kwaliteiten van een schoolgebouw. De lokalen zijn aangevreten door termieten. Delen van het plafond hangen naar beneden. De toiletten zijn zeer onhygiënisch en het gebouw verkeert in een zeer deplorabele staat.
Na hun beklag gedaan te hebben, kreeg de schoolleiding te horen dat zij na de paasvakantie zouden verhuizen naar een andere locatie, niet ver van de huidige school. Schoolleider Martha Andoisie vertelt dat zij in februari samen met twee andere leerkrachten naar de nieuwe locatie is geweest om het te bezichtigen. Er moesten nog wat zaken aangebracht worden. Zij vernamen dat het zeker nog twee maanden zou duren, voordat het gebouw gebruiksklaar zou zijn.  De bedoeling was dat na de paasvakantie de school ondergebracht zou worden in het nieuwe gebouw. Echter bleek na de vakantie dat er verder niets meer was gedaan. Het gevolg was dat de school niet meer kon verhuizen. De school is daardoor nog steeds geherbergd in het Naks-gebouw. Scholieren moeten onder een zeer erbarmelijke situatie les volgen. De schoolleider zegt dat zij het niet verstandig achtte om de leerlingen tot 12.30 uur in de middag op school te houden, waardoor er is besloten om de school wederom om 10.00 uur te sluiten.
Ouders van de leerlingen zitten met hun handen in het haar. Het zijn juist deze leerlingen die speciale aandacht nodig hebben. De tijd dat zij wat kunnen bijleren, zitten zij thuis. Voor vele ouders is het een probleem, omdat de meesten aan het werk zitten. Zij zitten zonder oppas en kunnen de kinderen ook niet alleen thuis laten. Het schoolhoofd hoopt samen met de overige leerkrachten en de ouders dat het ministerie vaart zet en het nieuwe gebouw binnen korte tijd beschikbaar stelt aan het Speciaal Onderwijs.

error: Kopiëren mag niet!