Jong Talent plaatst zich als laatste voor de kruisfinales

Spelers en supporters van Jong Talent zijn door hun dolle heen, nadat de arbiter voor de laatste maal floot. Hierdoor plaatste de semi-kampioen van Para zich ten koste van Tramos voor de kruisfinales (foto: Rakesh Parag)

Dinsdag werd de beslissingswedstrijd gespeeld tussen de ploegen van Tramos en Jong Talent. Beide ploegen zijn tijdens het 7de SVB/Integra-lidbondentoernooi 2012 met 1 punt geëindigd in poule D van regio Zuid, waardoor een beslissingswedstrijd nodig was om te bepalen wie verder zou gaan naar de kruisfinales. Na een 2-0-ruststand won Jong Talent met 4-3. De wedstrijd tussen deze twee ploegen in de voorronde eindigde 0-0 te Domburg, terwijl beide ploegen van poulewinnaar SVK verloren. Tramos verloor 4-1 en Jong Talent met 3-0.
De semi-kampioen van Parasportbond (PSB), Jong Talent, begon heel fris aan deze wedstrijd. Waar ze in de eerste wedstrijd helemaal weggespeeld werden door Tramos op een drassig veld te Domburg, speelden ze een heel andere partij op de droge kunstgrasmat in het Dr. Ir. Essedstadion. Revelinio Redmond bracht Jong Talent op een verdienende 1-0-voorsprong in de 27ste minuut. Zeven minuten later nam de semi-kampioen van PSB zelf een 2-0-voorsprong. Weer was het Redmond die voor Jong Talent scoorde. De ploeg van Tramos was compleet in de war en voor hun geluk kwam het rustsignaal als de verlossende engel voor hun.
In de tweede helft kwam de kampioen van Domburg beter opdagen. Tramos begon heel veel druk te zetten op de verdediging van Jong Talent, die zich steeds terugtrok. In de 66ste minuut verkleinde Gilberto Eind de achterstand naar 2-1 voor Tramos. Vier minuten daarna scoorde Aminda Zoon de gelijkmaker (2-2). Jong Talent werd na dit doelpunt van Tramos wakker geschud en zocht weer de aanval op. Twee minuten na de gelijkmaker nam Jong Talent weer de voorsprong. Het was Redmond die zijn hattrick compleet maakte en Jong Talent naar een 3-2 schoot. Na dit doelpunt gooide Tramos alles in de aanval. Maar een slordige terugspeelbal naar de doelman van Tramos, heeft ze eigenlijk de das omgedaan. Want Wensley Amelo onderschepte de bal heel netjes en schoof in de 87ste minuut de 4-2 binnen voor Jong Talent. Diep in de blessuretijd wist Eind de stand nog te reduceren naar 4-3, maar verder dan dit kwam het niet.
Jong Talent wint hierdoor de beslissingswedstrijd met 4-3 en plaatst zich voor kruisfinales, waar ze tegen de kampioen van Brokopondo, Tahiti, zullen uitkomen.