Botopasie naar halve finale Lidbondentoernooi

Botopasie heeft door een 3-2-zege op Legacy, de semi-kampioen van  de VBPC, als eerste geplaatst voor de  halve finaleronde van  het SVB/Integra  Port Services-lidbondentoernooi.  De tweede vertegenwoordiger van de NGVB, de semi-kampioen Flora, kwam tot een blancoscore tegen Young Rhythm, de kampioen van VBPC.  Voor  beide ploegen van de VBPC was dit hun eerste wedstrijd van het toernooi. Voor het redelijk opgekomen publiek werden deze twee  wedstrijden afgelopen zondag afgewerkt  op een drassig voetbalveld van het Nacionellosportcomplex.  Het veld  liet het in beide wedstrijden niet toe om te voetballen, waarbij zelfs strafschoppen werden gemist, doordat de spelers zich niet goed achter de bal konden plaatsen. Van goed voetbal was er nauwelijks dan sprake, ondanks het feit dat alle vier ploegen het beste  van  probeerden te maken. Ook had dit tot gevolg dat het speelveld in zijn geheel stuk werd getrapt en in een totale zwarte massa veranderde.
Slechts de beide wedstrijdcommissioners vonden dat het veld goed bespeelbaar was en dat er dus normaal gespeeld kon worden. Vragen om uitstel vonden geen gehoor bij deze heren, die naar de mening van vele supporters in het complex, op uit waren hun eigen belangen te dienen. Er moet ongetwijfeld een andere structuur komen binnen de lidbonden, waarbij niet de wedstrijdcommissioner de algehele bevoegdheid heeft om een wedstrijd uit te stellen, maar deze in overleg met de organiserende lidbond doet. Hierdoor wordt voorkomen dat de speelvelden van de lidbonden stuk worden gemaakt en ze na het toernooi in de schulden blijven steken om wederom de speelvelden in orde te maken.
Door de slechte staat van het speelveld, waarbij het meer op een zwamp leek, kreeg Botopasie snel de schrik te pakken. Toen uit twee toegekende vrije trappen binnen zeven minuten, sub-aanvoerder Reiner Pansa in de 2de en 7de minuut Legacy naar een 2-0 voorspong schoot. Voor Botopasie restte niets anders dan de aanval op te zoeken, maar ondanks een betere veldmeerderheid kon hiervan niet geprofiteerd worden. Daarvoor ontbrak het juiste spel van Botopasie door de slechte staat van  het veld. Pas in de 44ste minuut kreeg ze loon naar werk toen Nouvelle Akiemboto de score kon  reduceren naar 1-2. In de 48ste scoorde Dennis Doekoe de gelijkmaker uit een strafschop, nadat Segundo Godfried van Legacy een overtreding beging in het strafschopgebied. Botopasie bleef hierna aandringen op de overwinning, die pas in de 85ste minuut tot stand kwam, door Armando Lugard. Botopasie van de NGVB leidt in poule E van regio Noord  nu met 6 punten uit twee wedstrijden, terwijl  Jong Tammnega van Kwatta  en Legacy van VBPC nu elk 0 punt hebben uit één wedstrijd.
Flora kwam tot zijn tweede gelijkspel van het toernooi tegen Young Rhythm. Na de eerste wedstrijd was het  speelveld nog slechter, waardoor beide ploegen zich met moeite konden standhouden. Ondanks het feit dat Flora er minder last van scheen te hebben en de beste scoringskansen creëerde, werden deze gedurende de gehele wedstrijd niet benut. Bij Young Rhythm lukte het nauwelijks daar de ploeg bleef volharden in zijn kort spel, wat in zijn geheel moeilijk lukte op dit drassige veld.  In de 15de minuut mistte Young Rhythm de kans om op een voorsprong te komen, toen  Owen van Cooten in het strafschopgebied er onder uit werd gehaald door Ragier Kasanwirdjo. De genomen penalty door aanvoerder Romeo Adensiba werd op keurige wijze gestopt door  de Flora-doelman Safero Rome. Maar ook Diego Landveld faalde bij Flora om de toegekende strafschop te benutten, nadat  op vrijwel dezelfde wijze Young Rhythm een overtreding  beging in het strafschopgebied. Door het slechte veld kwam er weinig verandering in de tweede helft, waarbij slechts een hoogtepunt te noteren viel, namelijk de rode kaart van Arga Adraai van Young Rtythm in de 57ste minuut. Flora slaagde er niet in om van deze numerieke meerderheid gebruik te maken, waardoor de eindstand bleef zoals het begonnen was. In poule F eveneens van regio Noord,  heeft Flora nu 2 punten uit twee wedstrijden, terwijl Real Spartaan van Kwatta en Young Rhythm nu elk 1 punt hebben uit één wedstrijd.