Botopasie op weg naar prolongatie titel

Botopasie heeft door met 4-0 te winnen van PVV zijn kansen vergroot voor  het behalen van zijn tweede titel in de voetbalcompetitie van de Nieuwe  Generatie Voetbal Bond (NGVB ). De ploeg uit het gelijknamig dorp aan de boven Suriname heeft slechts een overwinning nodig uit de  nog te spelen twee wedstrijden  tegen Benfica en Flora om de titel binnen te hebben. Veel moeite had Bootpasie afgelopen zondag niet tegen PVV. Armando Lugard drukte andermaal zijn stempel op het spel van Botopasie, door binnen een tijdsbestek van een week tot tweemaal toe een hattrick te scoren. Lugard opende de score reeds in de eerste minuut, wat tevens het snelste doelpunt van het seizoen werd. In de 19de  bracht hij de score naar 2-0, waarna hij de 3-0 scoorde in de 45ste minuut op rand van de rust. In de 86ste minuut bepaalde Adilio Seedo de eindscore op 4-0. Voor PVV betekende dit verlies ook het einde van de kansen voor het semikampioenschap.
In een vrij gelijk opgaande strijd slaagde Napoli erin om de volle winst te pakken van Vasas.  Het werd een magere zege van 4-3, waarbij Napoli bij de rust tot een 2-1 voorsprong kwam. De doelpunten van Napoli kwamen van Jonathan Seedorp uit een strafschop, Rohen Wolff (2x) en Marcello Weimans. Voor Vasas die  in deze tweede ronde zijn zesde nederlaag leed, scoorde de jeugdige Guno Diekan alle drie doelpunten.
Door een zeer onverwachtse familieziektegeval aan de zijde van Jong Aurora en waarbij de emotie niet meer onder dwang konden worden gehouden, ging de wedstrijd tussen Jong Aurora en Flora niet door. Doze ontmoeting zal op woensdag 02 mei worden in gehaald. Op het programma voor donderdagavond om 18.00 uur Botopasie tegen Benfica en 20.00 uur Flora tegen Napoli.