Armando Lugard redt Botopasie van nederlaag

De nummer twee op de topscorerslijst van de voetbalcompetitie bij de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB), Armando Lugard, heeft met zijn hattrick ervoor gezorgd dat Botopasie donderdagavond alsnog met de zege naar  huis kon terugkeren. Botopasie ontsnapte aan zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Napoli.  Het lukte Armano Lugard om in de laatste 20 minuten van de strijd Botopasie te lozen naar een 3-1 overwinning. De koploper kwam gedurende 70 minuten in een zeer benarde positie te verkeren. Heel verrassend en wel in de 7de minuut kreeg Botopasie  de schrik goed te pakken, toen Napoli op een 1-0 voorsprong nam. Een  ver  uitgetrapte bal van doelman Ernesto Frankly werd op prachtige  wijze door Rohen Wolff over doelman Bigoen Eduards van Botopasie gekopt. Botopasie geheel uit zijn evenwicht, moest kort hierop in de 41ste minuut de strijd  verder met 10 man, toen  Samgaar Josafath tegen een  rode kaart  aanliep. Verder speelde bij Botopasie het gemis van zijn jeugdige topscorer Dennis Doekoe en aanvoerder Tarantini Eduards parten. Botopasie kreeg in deze fase weinig kans om de stevige muur van Napoli te slopen. Daar kwam nog bij dat de jeugdige doekman van Napoli, Frankly, in bijzondere vorm verkeerde en  met een paar goede reddingen Botopasie af hield van de gelijkmaker. Maar door het opgevoerde tempo en een constante druk van Botopasie, kwam duidelijk het gebrek aan  conditie bij Napoli naar voren. Dit leidde ertoe dat  Napoli aan het begin van de laatste twintig minuten  en wel in de 70ste minuut alsnog capituleerde. Lugard opende zijn  hattrickreeks  in de  73ste en zette deze voort in de 80ste en 83ste minuut. Hierdoor trok hij Botopasie alsnog langs Napoli.
Voor Botopasie staat zondag wederom een moeilijke karwei op het programma, namelijk tegen PVV. Bij winst is er kans op het kampioenschap. Voor PVV is deze ontmoeting tegen Botopasie andermaal  van cruciaal belang. PVV heeft nog een kans op het semikampioenschap, als zij haar drie laatste wedstrijden tegen Botopasie, Tyrus en Jong Aurora in winst omzet. Hierdoor kan PVV op gelijke hoogte komen met Flora, waardoor er dan een beslissingswedstrijd nodig is voor het semikampioenschap. Ook bij verlies van Flora van zijn laatste drie wedstrijden tegen Jong Aurora, Napoli en Botopasie kan reeds het semikampioenschap naar PVV gaan. Tegen Puwa Nani ondervond Flora in de eerste 45 minuten een lastige tegenstander. Puwa Nani hield tot aan de rust Flora volledig in dwang. Ondanks het feit dat Flora reeds vroeg in de 17de minuut middels  Giovanni Blatz  op 1-0  kwam. In de tweede helft verzette Flora de bakens en werd  tenslotte een eindscore van 5-0 behaald. Die doelpunten kwamen van Giovanni Blatz, die zijn tweede scoorde, Jurgen Vierklau, Serzinio Rome en Sergio Seinpaal.
Het programma voor zondag om 10.00 uur Vasas tegen Napoli, om 12.00 uur Flora tegen Jong Aurora en om 14.00 uur Botopasie tegen PVV.