Tandu verrast Real Kaja volkomen

Het feestje van Real Kaja moet even wachten. Waar de ploeg uit Kajapati dacht gisteren tenminste met een been in het Lidbondentoernooi te zitten, ging het totaal mis. Op papier een makkelijke wedstrijd tegen de hekkensluiter Tandu, maar na 90 minuten voetbal kwam Tandu als winnaar uit de bus; 1-0. Daniel Mahes scoorde in de 73ste minuut het enige doelpunt in deze wedstrijd. Real Kaja moet nog even wachten om feest te vieren, want de concurrenten zijn nu dichter bij gekomen.
Naaste concurrent Sunny Point won met 4-2 van Tjapanda na een 0-1-achterstand bij rust. Alfi Doko gaf Tjapanda hoop, maar Giermo Willems, Giorgio Amoko en Maikel Kwassie zetten Sunny Point op 3-1 in de tweede helft. Donnavon Akenoe gaf Tjapanda weer hoop met de 3-2, maar Kwassie scoorde in de 89ste minuut de 4-2 voor Sunny Point. Deze ploeg staat 1 punt achter koploper Real Kaja en moet ook nog een wedstrijd inhalen.
Bermuda en Inter Kaja hebben ook nog kansen op het kampioenschap. Weliswaar speelden ze 0-0 gelijk tegen elkaar. Ook titelverdediger Jaw Jaw maakt nog kansen. Maar ook zij speelden 0-0 gelijk en wel tegen Guanini. Lawa VIP won met 3-1 van Slee Juniors na een 0-1-achterstand. Romario Danki en Milano Atitie scoorden voor Lawa VIP, Dweight Bromikie scoorde in eigen doel.
Woensdagavond wordt de competitie voortgezet met twee partijen. Om 19.00 uur Lawa VIP – Jaw Jaw en om 21.00 uur Bermuda – Sunny Point. Op donderdag om 19.00 uur Guanini – Tandu en om 21.00 uur Real Kaja – Slee Juniors. Programma Zondag 22 april 2012: 10.00 uur   Inter Kaja –Tjapanda, 12.00 uur  Tandu – Lawa Vip, 14.00 uur  Jaw Jaw – Sunny Point, 16.00 uur  Bermuda – Slee Juniors en 18.00 uur Guanini – Real Kaja.