Suriname oogst 2 goud, 3 zilver en 2 brons op laatste dag

De Surinaamse zwemploeg heeft op de laatste dag van de Carifta-zwemkampioenschappen op Bahamas twee gouden, drie zilveren en twee bronzen plakken in de wacht gespeeld. Er mochten 4 Surinaamse leeftijdsrecords bijgeschreven worden. 14 finaleplaatsen waren de beloning voor deze laatste dag. In het algemeen klassement eindigt Suriname met 7 goud, 9 zilver en 9 brons (25 medailles) op de 7de plaats. Trinidad & Tobago haalde het meeste goud (26), gevolgd door Guadeloupe met 25 goud. Winnaar van deze kampioenschappen werd Guadeloupe met 821.5 punten, gastland Bahamas werd tweede met 657 punten en Trinidad and Tobago werd derde met 648.
Op de laatste wedstrijddag behaalde Candis Piqué op de 100m schoolslag bij de meisjes 13-14 jaar een gouden medaille met een tijd van 1:20.43. Diguan Pigot pakte op ditzelfde nummer bij de jongens 15-17 jaar een zilveren plak. Zijn tijd van 1:05.98 in de series was goed voor een Carifta Record, welke echter in de finale sneuvelde. Met een tweede plaats en 1:05.49 in de finale vestigde hij wel een Surinaams leeftijdsrecord. Suelenn Graanoogst pakte op de 100m schoolslag, maar dan in de leeftijdsklasse meisjes 11 – 12, een bronzen medaille met een tijd van 1:25.72. Rochyl Chan was goed voor een zilveren medaille op de 50m vrije slag bij de jongens 11-12 jaar in een tijd van 26.98. Raiz Tjon A Joe vestigde op de 50m vrije slag jongens 13-14 jaar, in de finale, een nieuw Surinaams leeftijdsrecord met een tijd van 25.44 en kwam als tweede uit de bus in de finale. Zilver dus voor hem op dit koningsnummer. Wederom was het teamgenoot Zuhayr Pigot die er tijdens de 4 x 50m vrije slag estafette anders over dacht en als lead-off swimmer aantikte in 24.95 en daarmee het Surinaams leeftijdsrecord op dit nummer op zijn naam bracht. Andermaal vermeldenswaard is dat ook dit oude record van 1989 op naam van Enrico Linscheer binnen 1 dag door 2 verschillende personen scherper is gesteld, in 2 afzonderlijke races.
De jongensploeg 13-14 jaar behaalde een gouden medaille op de 4 x 50m vrije slag estafette in 1:42.69, welke tijd een Surinaams leeftijdsrecord is. Op dezelfde afstand behaalden de jongens 15-17 jaar een bronzen plak in 1:40.36 welke ook goed was voor een Surinaams leeftijdsrecord. Op de 4 x 50m vrije slag estafette behaalde de meisjesploeg 13-14 jaar de 6e plaats in 1:58.36. In het puntenklassement eindigde Suriname op de achtste plaats met een Combined Teamscore van 353 punten. In het medailleklassement eindigden onze zwemmers op de zevende plaats met 7 gouden, 9 zilveren en 9 bronzen medailles. Een totaal van 25 medailles.
De Surinaamse zwemploeg wordt op dinsdag 17 april omstreeks middernacht wederom op Zanderij verwacht