SCVU boekt monsterscore op Ruckers

De herenhoofdklassencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) werd zondagavond voortgezet. Titelverdediger SCVU won met een monsterscore van Ruckers. Bij rust kon Ruckers nog bijbenen; 45-41. Maar in de tweede helft brak het verzet van deze ploeg tegen de jongens van Uitvlugt. SCVU won met 129-70. Rayen van Russel werd de topscorer met 33 punten. Jason Fisher had er 28 punten. Bij Ruckers noteerde Henry Hoever 23 punten, Serginho Menckeberg kwam tot 16 punten. Hiermee herstelde SCVU zich voor het geleden verlies tegen Yellow Birds op de openingsdag.
CLD won de topper tegen De Schakel met 77-67. De ruststand was 36-31. CLD heeft na 2 partijen de volle winst en is de huidige koploper. Earl Sabajo werd de topscorer met 18 punten, gevolgd door Lorenzo Adasi met 16 punten. Bij De Schakel kwam Gideon Wielingen, Jermain Benn en Vincent Bhola tot elk 12 punten.
Zondag werd ook de damesklasse gestart. Titelverdediger De Arend vernederde CLD met 62-28 na een 20-17-ruststand. Cindy Jane Vianen werd de topscorer met 18 punten, Mirelva Pinas had er 8 punten bij de winnaar. Voor CLD noteerde Nomafa MacIntosh 10 punten en Meredith Hawker 6 punten. Yellow Birds won van SCVU met 59-31 na een 31-14-ruststand. Chayenne Naarden had er 25 punten voor de gele vogels, Angela Syderstroom noteerde 9 punten voor SCVU.

error: Kopiëren mag niet!