Stichting Cultuureducatie wil rechtszaak aanspannen tegen NUCS

Benjamin Mitrasingh, voorzitter van de Stichting Cultuureducatie, is van plan een rechtszaak te beginnen tegen het Minov en wel tegen de NUCS. ‘Tijdens een infobijeenkomst van de NUCS begin februari aan  de Rode Kruislaan, waar ongeveer 25 mensen aanwezig waren, maakte de secretaris-generaal  mevr. Kamtasingh van de NUCS een opmerking over de slechte staat van de huisvesting van de NUCS en voegde zij grappig aan toe; ‘misschien wil de heer Mitrasingh ons helpen met een nieuw gebouw’.’ Kort hierna nam Mitrasingh contact op met de secretaris-generaal, dhr. Gopi, van het kabinet van de president en die bood  ruimte aan in het Nimos-gebouw voor grote NUCS-vergaderingen. ‘Deze informatie werd telefonisch door mij aan mevrouw Kamtasingh medegedeeld en zij stelde deze hulp op prijs.’
‘Daarna dienen wij als Stichting Cultuureducatie vijf projecten in bij NUCS, waaronder dat van het Fundament van Suriname dat Staatsolie niet heeft willen sponsoren en dat sinds begin 2010 samen met het Minov als een leerboekje van de symbolen van Suriname moest dienen. De mensen die eraan hadden meegewerkt, een korte geschiedenis van ons land en enkele foto’s van de president tot die van Athony Nesty in Seoul en ook een goede kaart van Suriname, zijn ook in het boekje verwerkt. Het boekje moest aan alle schoolkinderen vanaf het 4de leerjaar van de basisschool tot en met de voj-scholen, tijdens een snoeppauze verdeeld worden. Samen met het Minov werd afgezien van ‘gratis’ verdelen en de opbrengsten van het leerboekje mochten de scholen gebruiken voor hun eigen schoolkas.’NUCS stuurt echter op 13 maart 2012 alle vijf projecten  terug met de mededeling dat een Clad-rapport van 2004 het niet toelaat deze projecten te selecteren. Het gaat om de projecten Fundament van Suriname, Rijstmonument in Nickerie, Projectdossier Schoolmuseum, Bronzen kop voor Ernst Matzeliger, uitvinder van de schoenmachine, en Renovatie van het monument van Baba en Mai. ‘Het secretariaat van het Minov noch wij als Stichting weten iets af van een Clad-rapport van 2004.’
‘Omdat wij het wachten moe zijn op al onze verzoeken aan het Minov over een ‘duister’ Clad-rapport, de minachting van de NUCS tegen een boekwerk van haar superieuren bij het Minov ons ook enorm stoort, evenals zijn arrogantie tegen alle projecten van ons, die nota bene aldoor na samenspraak met de medewerkers van het kabinet van de president zijn gemaakt en bij NUCS zijn ingediend, willen wij nu naar de rechter stappen voor meer duidelijkheid’, zegt de stichting.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: