Allereerste Miss Supranational verkiezing in Suriname

Suriname krijgt een nieuwe missverkiezing erbij: de Miss Supranational Suriname 2012 Pageant. Jermain Tjin-A-Koeng, Wynona Redmond (first runner-up Miss Suriname) en Chilton Sampono hebben samen de handen ineen geslagen en de organisatie Tropical Beauties Suriname opgericht. Het doel van Tropical Beauties Suriname is om Suriname middels schoonheidsverkiezingen op de kaart te zetten.
Daarom organiseren zij dit jaar de allereerste Miss Supranational Suriname 2012 Pageant. Tropical Beauties Suriname is daarom op zoek naar Surinaamse schoonheden die willen meedoen aan dit contest. De kandidaten moeten voldoen aan enkele strenge voorwaarden; in het bezit zijn van de Surinaamse nationaliteit, tussen de 17 en 27 jaar oud zijn, een lengte van minimaal 168 cm hebben,  Nederlands, Sranantongo en ook basis Engels machtig zijn, van onbesproken gedrag zijn, een middelbare opleiding volgen of hebben afgerond en/of werkzaam zijn op de arbeidsmarkt, ongehuwd zijn, nooit kinderen hebben gehad en in het bezit zijn van een geldig Surinaams paspoort of verblijfsdocument waarin staat dat zij langer dan 6 jaar onafgebroken in Suriname woonachtig is. Deelnemers moeten geen verleden hebben waarin er topless- of naaktfoto’s zijn gemaakt en spontaan, zelfverzekerd en leergierig zijn en een nationalistisch gevoel hebben. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op het emailadres [email protected].
Ofschoon de Miss Supranational Suriname verkiezing de eerste keer gehouden zal worden in ons land, heeft in 2011 de in Nederland woonachtige Sharifa Henar Suriname vertegenwoordigd op deze internationale missverkiezing. Aan de derde Miss Supranational hadden 70 missen wereldwijd deelgenomen. De Miss Supranational 2011 pageant werd gehouden in Plock, Polen, op 26 august 2011.  Monika Lewczuk, Miss Polen, won de titel. Miss Supranational 2012 wordt eveneens in augustus gehouden. Het gastland is nog niet bekend.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!