Eerste opleiding Regional Sport Academy geopend

De Regional Sport Academy (RSA) Course is een idee van president Desi Bouterse, die gepresenteerd is binnen de Caricom. Binnen de Caricom heads of states zijn ze overeengekomen dat een Sport Academy op gang moet komen. De Sport Academy Course was een aantal jaren terug in het klein al begonnen, maar juist in deze periode is er tal van werk verzet om het raamwerk van de Regional Sport Academy in kaart te brengen. Nu kan men met volle trots startten met de 1ste Regional Sport Academy. Dit geheel wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gecoördineerd in samenwerking met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Voor de eerste groep heeft men deze keer alleen gekozen voor Surinaamse burgers, maar bij de tweede RSA Course zal men ook Caricom-burgers toelaten. De tweede RSA Course moet in de maand september 2012 beginnen.
‘Ik verwacht heel veel van deze groep studenten’, zegt minister Paul Abena van Sport- en Jeugdzaken. ‘Het moet zo zijn dat deze studenten na afronding van de RSA-studie, terug moeten gaan naar hun respectievelijke buurten om sport te promoten. We verwachten heel veel van hun. De minister opende hierbij de eerste collegeles van RSA.
Er gaan 11 dames en 15 heren deelnemen aan het eerste RSA-college. De 11 dames zijn: M. A-Kum, M. Benjamin, A .Cotino, S. Feller, E. Karjantika- Katordijo, S. Khoenkhoen, S. Mahabier, E. Neida, J. Rasit, T. Toney en P. Waterberg. En de 15 heren zijn: R. Bodit, R. Bottse, M. Emanuelson, S. Emid, G. Goudmijn, J. Joekoe, L. Mahabali, R. Mitchell, G. Schmeltz, W. Tojo, M. Tuart, G. Valentijn, Van Wilgen, J. Watson en Z. Zamuel.

error: Kopiëren mag niet!