CBNS betaalt SRD 80 miljoen aan belastingen in 11 jaren

De Canadian Bank Note Suriname NV (CBNS) heeft de afgelopen 3 jaren SRD 25 miljoen aan belastingen betaalt aan de Staat. In de 11 jaren dat zij opereert in Suriname heeft zij SRD 80 miljoen aan de fiscus betaalt, zei CBNS – directeur Hubert Kock gisteren in een interview met Dagblad Suriname. De CBNS heeft gistermorgen haar nieuwste, tevens zesde, kansspel ‘High Five’ geïntroduceerd op de Surinaamse markt. Kock beaamt dat door de open policy van de regering voor wat loterijen betreft, de concurrentie is toegenomen. ‘Om te kunnen concurreren, moet je nieuwe en goede kansspelen aanbieden. Zo alleen kan je je marktpositie behouden.’ Volgens de directeur hebben zij thans ook een vergunning om krasloten op de markt te brengen.
Kock zegt dat van hun kansspelen Lotto, Pay Day, Tek 2, Double Tek 2 en Match 3, hun allereerste kansspel ‘Lotto’ het paradepaard is van CBNS. Volgens de CBNS-topper hadden zij nimmer verwacht dat er zoveel andere vergelijkbare kansspelen zouden komen op de Surinaamse  markt. ‘In Amerika bijvoorbeeld heeft elke staat slechts één loterijvergunning. Nederland heeft er slechts vier en nota bene vier verschillende. Hier concurreert men op jouw portfolio.’ Als voorbeeld haalt Kock aan dat er zoveel copycats zijn van de CBNS Lotto. ‘Maar wij blijven het bedrijf  die de meeste en grootste prijzen uitbetaalt.’
Bij ‘High Five’ kiest men 5 nummers tussen 1 – 26. De mogelijkheid voor een quick pick is er ook. De speler wint de High Five hoofdprijs van SRD 10.000 als de 5 getrokken nummers voorkomen op het lot. Bij vier nummers goed wint men SRD 50, bij drie nummers SRD 5 en bij twee nummers krijgt men een gratis lot. De directeur benadrukt dat de hoofdprijs niet wordt gedeeld. De trekking is dagelijks en een lot kost SRD 1.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!