SLM tickets ook in andere Europese landen

Tickets van SLM zijn voortaan ook in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Scandinavië en Baltische staten verkrijgbaar. Surinam Airways heeft gisteren daarvoor een overeenkomst getekend met Aviareps die in vele Europese landen vestigingen heeft. Bij de ondertekening in Hoofddorp waren van SLM zijde aanwezig de algemeen directeur Ewald Henshuys, SLM Nederland manager Danny van Ommeren, SLM president-commissaris Gerard Brunings en SLM ground operations directeur Guno Stekkel. Consul-generaal Roy Lieuw A Sie van het Surinaamse consulaat in Amsterdam was ook aanwezig. Aviareps werd vertegenwoordigd door general manager Xander Scheffel. Aviareps is een in 1994 opgerichte luchtvaartagentschap dat wereldwijd opereert.
Henshuys zei bij de ondertekening dat de SLM ook andere markten aan het betrekken is, waar de vliegmaatschappij nu niet naar toe vliegt. Recentelijk is een overeenkomst met Bon Air getekend voor China en Hong Kong. Henshuys, Lieuw A Sie en Brunings verwachten een toename van het aantal reizigers en toeristen naar Suriname. Vooral de markten in Duitsland en België blijken enorme potentie te hebben. Ook Surinaamse touroperators zullen profijt hebben van deze samenwerking met Aviareps. Ze kunnen nu in de betreffende Europese landen toeristen mobiliseren voor Suriname. Die toeristen kunnen dan meteen een reisbureau in dat land binnenstappen en een SLM-ticket naar Suriname kopen. Lieuw A Sie wees op de introductie van de Toeristenkaart die voor onder andere Europese toeristen het makkelijk maakt naar Suriname af te reizen. Recentelijk is het besluit genomen dat ook Duitse en Belgische toeristen met de toeristenkaart naar Suriname kunnen en dus hebben ze geen visum nodig. Allemaal pluspunten die ook volgens Henshuys zal resulteren in meer toeristen naar Suriname.
Scheffel is hoopvol gestemd en ook hij wijst naar de marktpotentie die de bovengenoemde Europese landen richting Suriname hebben. Met deze samenwerking worden volgens hem heel veel mogelijkheden voor de toeristen gecreëerd die naar Suriname willen.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!