Gregory Rusland: ‘Ik ben beschikbaar’

‘Het zijn de structuren die voordrachten doen, maar ik ben beschikbaar. Zij gaan de lijsten maken en ondersteunen.’ Dit zegt een van de kandidaat-voorzitters van de NPS, Gregory Rusland.
Hij verklapt dat intussen enkele afdelingen al gesprekken met hem hebben gevoerd. Echter wil hij niet veel waarde aan hechten, omdat een ieder momenteel ‘driftig’ bezig is. ‘Iedereen praat nu met elkaar.’ De ex-bewindsman wil echter niet zeggen hoeveel afdelingen en wie met hem heeft gesproken. Feit is dat zijn deur open staat voor een ieder.
Een snelle berekening leert dat de NPS slechts 4 lijsten kan produceren.  De afdelingen kunnen numeriek slechts 3 lijsten produceren (een lijst moet door tenminste 3 afdelingen  worden ondersteund). Daarnaast kan het hoofdbestuur een lijst ondersteunen.
De kandidatenlijsten, ondersteund door tenminste 3 afdelingen, moeten voor 22 april worden ingeleverd. De huidige NPS-voorzitter, Ronald Venetiaan, stelt zich niet herkiesbaar.

error: Kopiëren mag niet!