Bouterse blijft ontevreden over hoofdbestuur

Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft tijdens een vergadering in Liberty afgelopen woensdagavond weer eens duidelijk gemaakt waarom hij ontevreden is over het  NDP –hoofdbestuur. Dat bestuur is volgens de NDP-topman ongeschikt en niet opgewassen tegen de eerstvolgende landelijke verkiezingen over drie jaar.
Tijdens de vergadering werd duidelijk dat Bouterse niet blij was met het verkiezingsproces. Er was te veel onduidelijkheid. Het fenomeen van afgekeurde lijsten, ongeldige verkiezingen en de lage opkomst kon Bouterse niet waarderen. Ook de rechtszaken die tegen de Verkiezingscommissie aanhangig werden gemaakt, verdubbelden de ontevredenheid. Uiteindelijk hebben een aantal mensen zich teruggetrokken, waardoor het hoofdbestuur aan keiharde NDP’ers ontbreekt.
Er is tijdens die vergadering besloten dat het bestuur met voorstellen moet komen hoe het hoofdbestuur alsnog een ernstig gezicht te geven. Als dat uitblijft, zal het Centraal Politiek Orgaan (CPO), het hoogste politiek orgaan van de NDP, beslissen hoe het hoofdbestuur eruit zal zien.

error: Kopiëren mag niet!