Tammenga kan kampioenschap zondag al ruiken

Indien de ploeg van Tammenga zondag kan winnen van Real Spartaan in de competitie van de Kwattasportbond (KSB), dan kan ze het kampioenschap in feite al ruiken. De tweede ploeg uit de gelijknamige buurt is momenteel de koploper bij de KSB. Ze hebben een voorsprong van 1 punt op Real Spartaan en Dego, maar hebben nog 4 wedstrijden te spelen. ‘Spartaan heeft er nog 3 over, terwijl Dego nog 2 partijen moet afwerken’, meldt publiciteitsman van de KSB, Wensley Doornkamp aan Dagblad Suriname. Zondag kan Tammenga afstand nemen van de concurrenten, als ze van Spartaan wint. Deze wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.
Afgelopen weekend won Tammenga na een 2-3-achterstand bij rust met 5-4 van Hot Boys. Furgill Hoogdorp (2x), Randy Tebie, Delano Wandelaar en Sergio Draibaas scoorden voor Tammenga, Furgill Ernst (2x), Onan Goudmijn en Earl Ceder waren de doelpuntenmakers bij Hot Boys. Real Spartaan was met 4-1 te sterk voor Barcelona door goals van Lorenzo Leter (2x) en Refuneus Valpoort (2x). Derrel Contino van Spartaan scoorde ook nog in eigen doel. Dego versloeg Jai Hind met 2-0 door treffers van Jermain Ford en Jose Orang. Jong Barcelona won met 5-0 van Bintang Baru door doelpunten van Abbenega Kejansie (2x), Dwight Aminibo, Sergio Jeroe en Marvin Banjo.
Tammenga is koploper met 21 punten, Real Spartaan en Dego hebben er elk 20 punten en Jong Barcelona heeft er 17. Voor zondag staan op programma in het Degostadion te Rensproject om 10.30 uur jong Barcelona – Jai Hind, 12.30 uur Dego – Hot Boys en om 14.30 uur Real Spartaan – Tammenga.

error: Kopiëren mag niet!