‘Ik zal zien hoe verder’

Marktstandhouder Soebhan is troosteloos. Zijn stand met goederen is zwaar vernield door de brand van maandagavond achter de Centrale Markt. Vijf en twintig jaren lang heeft hij zijn dagelijks brood verdiend met de verkoop van souvenirs en vogelkooien. Binnen een mum van tijd is alles door de vlammenzee vernietigd. Ofschoon de brandoorzaak nog niet bekend is, zegt Soebhan dat hij vaker geteisterd werd door kortsluitingen in de elektrische bedradingen.  ‘Ik verkocht een tijdje ook softdrinks, maar mijn ijskast is kapot door de kortsluitingen.’ Soebhan zegt nog niet te kunnen zeggen hoe groot de schade is die hij heeft geleden als gevolg van de brand. ‘Ik mag opruimen van de politie en de stand renoveren. Ik zal zien hoe verder.’
Rampersad Rambaran die een kippenzaak heeft op de markt, is ook ontdaan door de brand. Hij verkoopt dagelijks rond de 350 kippen en op zaterdags 500. Hij heeft acht tot 10 medewerkers. “Ik zou de kippen maandagavond brengen. Ik heb een kippenbedrijf. Ik kreeg een telefoontje dat er brand is. Toen ben ik gelijk hiernaar toe gekomen”, zegt Rambaran. Zijn zaak is behoorlijk verwoest alsook zijn ijskast, diepvriezers en een kippenplukker.
Het is slecht gesteld met de brandveiligheid aan de achterkant van de markt. De standjes zijn erg dicht op elkaar, zegt inspecteur Hans Tangali, belast met de veiligheid van de markt.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!