SLM-directeur Ewald Henshuys: ‘Door markten te verbinden zullen we sterk staan’

Het is zo dat er een vriendschappelijke relatie bestaat tussen Suriname en Guyana en dat wij nu ook hebben gekozen om vluchten uit te voeren naar Guyana’, zegt de directeur van de SLM, Ewald Henshuys, op de Cheddi Jagan Internationaal Airport in Guyana. Na 6 jaar herstart de SLM weer de vliegroute Paramaribo – Georgetown met de Boeing 737-300. ‘En de vluchten zullen nu niet stoppen in Guyana, maar verder gaan naar Florida, Miami.’
‘Het kan bij bepaalde toeristen voor problemen zorgen om eerst naar Guyana te gaan en vervolgens naar Miami te vertrekken, maar op dit moment proberen we gewoon markten te combineren. Maar daarbij bieden wij de toeristen de mogelijkheid om nu vijf keer per week naar Amerika te vliegen. Dat we markten aan elkaar verbinden, is gewoon omdat Suriname nog niet klaar is om vijf keer per week rechtreeks te vliegen naar Miami. Maar als we de markten van Suriname en Guyana combineren, kunnen wij het aantal passagiers wel halen om vijf keer te vliegen, het is dan kostendekkend.’
Henshuys verklapt ook nog dat ze momenteel niet goedkoper kunnen vliegen dan andere vliegmaatschappijen, omdat zij door hun overheid zwaar gesubsidieerd worden en de SLM niet. De SLM heeft het in feite 50 jaar volgehouden op eigen krachten. Maar binnen de Caricom wordt nu wel de discussie opgestart om vliegmaatschappijen gelijkwaardig te behandelen. Binnen de Caricom moet de subsidie in feite gelijk zijn. Wat de overheid van Suriname aan ons zegt is: ‘kijk wat jullie kunnen doen en als jullie vastzitten, gaan wij de helpende hand bieden’ en dit is heel wat anders dan wanneer de overheid bakken met geld zou stoppen in de SLM.’
‘Eigenlijk zou ik heel blij zijn met het geld, maar ik zou er niet trots op zijn. Omdat wij ons als maatschappij  economisch weerbaar moeten maken. We moeten gewoon op onze eigen benen kunnen staan’, zegt de directeur tot slot.

error: Kopiëren mag niet!