Multifunctionele zaal voor Jule Fernandesschool

De Jule Fernandesschool, een school voor leerlingen van het speciaal onderwijs, heeft gisteren op feestelijke wijze haar multifunctionele zaal in gebruik genomen. Voor schoolhoofd Rashida Habiboellah en haar team gaat een droom in vervulling. De leerlingen hoeven niet langer vier straten verder, in zon en regen, op een open veld te gymmen. De school heeft via een kleurkaartenactie SRD 20.000 opgehaald, Staatsolie Foundation voor Community Development doneerde US$ 75.000 en Fernandes US$ 10.000. In mei 2011 werd de eerste steen gelegd. In oktober 2011 moest de zaal opgeleverd worden, maar vanwege het slechte weer hebben de werkzaamheden langer geduurd dan gepland. Volgens Habiboellah is de school nog steeds bezig met kleurkaarten, omdat de ondernemer nog niet helemaal is uitbetaald. Ook moet de zaal nog ingericht worden en rondom de zaal moet verhard worden. Het schoolhoofd is de sponsoren erg dankbaar. ‘Wij kunnen nu in een veilige omgeving werken aan de zintuiglijke- en motoriekontwikkeling van deze kinderen.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!