Zaak schietincident Maripaston naar laatste fase

Drie getuigen waren voor gisteren gedagvaard in het Maripaston-schietincident, waarbij een bewaker van Mozart, Melvin E., verdacht wordt van doodslag subsidiair zwaar lichamelijk letsel de dood ten gevolge hebbende. Echter kwam geen van de getuigen op de zitting opdagen. Er was gerapporteerd dat een van de getuigen verhuisd is en van een andere werd aangegeven dat hij niet bekend is in de buurt. De rechter wilde de verklaringen van die de getuigen bij de politie hadden afgelegd, als voorgelezen beschouwen. Advocaat Karel Hok A Hin die de verdachte verdedigt, was het daar niet mee eens. Hij gaf aan dat het onmiddellijkheidsbeginsel vereist dat de getuigen op de zitting hun verklaringen moeten afleggen. De raadsman had geen boodschap aan die getuigen. Ook verzocht de raadsman om deze zaak zo spoedig mogelijk af te handelen, vanwege de psychische druk op zijn cliënt. Op 16 april komt het Openbaar Ministerie met zijn strafvoorstel en de raadsman zal pleiten voor zijn cliënt.
Op 23 oktober 2011 is een persoon op Maripaston om het leven gekomen. De situatie was zodanig geëscaleerd dat men schoten heeft afgevuurd.
In deze zaak waren eerder nog twee bewakers van Mozart aangehouden. Die zijn reeds in vrijheid gesteld. Zij worden niet verder vervolgd door het Openbaar Ministerie.  Melvin werd bij deze aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!