‘Tatoeage is kunst’

‘Tatoeage is kunst’, zegt Dwight Sussenbach die in de periode van 30 maart tot 01 april 2012 de eerste tatoeageconventie in Suriname heeft gehouden. Het lag in de bedoeling om tijdens deze eerste conventie verschillende stijlen van body art, zoals tatoeage, mehendi, schminken, piercing, airbrushing en bodypaint, tentoon te stellen. Ofschoon er een aantal uitnodigingen de deur uit was gegaan voor participatie, hebben er uiteindelijk maar twee personen meegedaan aan deze eerste conventie. Dit demotiveert Sussenbach echter niet. De tweede conventie die hij later dit jaar zal organiseren, zal grootser aangepakt worden met internationale tatoeageartiesten.
Sussenbach zegt dat het niet zo is dat er nu veel meer mensen een tattoo laten plaatsen. Dat is altijd het geval geweest. Alleen durven mensen nu veel grotere tattoo’s te plaatsen en op plekken waar het direct zichtbaar is. Bij Sussenbach in de zaak aan de Wicherstraat komt een ieder langs; jong en oud, man en vrouw. Volgens de tattoo-artiest moet men wel 18 jaar en ouder zijn. Jongeren dienen met een ouder of verzorger te komen.
‘Het plaatsen van een tattoo doet wel pijn’, zegt Sussenbach. De technieken zijn thans wel geavanceerder. Sussenbach die vanaf zijn 12de tatoeëert, zegt dat hij dat voorheen alleen deed met naalden en inkt. De afgelopen 8 jaren werkt hij professioneel en met de nieuwste technieken.
‘Zet geen tattoo om er later spijt van te hebben. Zet alleen een tattoo omdat jij het wil en niet omdat anderen het voor je willen’, is de boodschap van Sussenbach.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!