Ministerie Sport- en Jeugdzaken blij met oplossing dispuut Worstelfederatie

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken is zeer verheugd dat binnen de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), door de instelling van een nieuw bestuur, de ontwikkeling van de worstelsport weer kan worden ingezet. Het is binnen deze ontwikkeling belangrijk dat de doelgroep vertegenwoordigd is door een gedragen bestuur, terwijl  het  voor het ministerie ook makkelijker is samen met dit bestuur doelen die gesteld zijn te behalen. Via stille bemiddeling van de minister van Sport- en Jeugdzaken  is het gelukt om partijen bij elkaar te brengen in het belang van de sport en haar deelnemers en het resultaat is dat een bestuur is benoemd met een breed draagvlak. Het is bekend dat bij tenminste één sportorganisatie twee besturen claimen de rechtmatige leiding te hebben van die organisatie. Het is het ministerie daarom – in het belang van de beoefenaren – menens om ook daar een permanente en transparante oplossing te brengen zodat ook daar de samenwerking met de overheid (wederom) een structureel karakter kan krijgen. Het ministerie feliciteert daarom de worstelgemeenschap met het bereikte resultaat en hoopt dat dit navolging geniet bij andere organisaties.

error: Kopiëren mag niet!