Dc Jerry Miranda: ‘Stakende brandweerlieden strafrechtelijk vervolgen’

“Ik zal ervoor zorgen dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van deze verkeersslachtoffers strafrechtelijk vervolgd worden.” Dit zegt districtscommissaris Jerry Miranda van Para, doelende op de stakende brandweerlieden, die gisteren geweigerd hebben hulp te verlenen bij een verkeersongeval aan de Kennedyweg. Twee personen kwamen ter plekke om het leven. Een gewonde die een uur moest wachten om verlost te worden uit haar beknelde positie, heeft op weg naar het ziekenhuis het leven gelaten. Miranda zegt dat hoofdcommandant Cecil Waal van de brandweer een uur lang geprobeerd heeft de manschappen over te halen om uit te rukken. Het mocht niet baten.
De gemeenschap is niet te spreken over de botte weigering van de brandweer om hulp te verlenen. Miranda zegt de procureur-generaal te zullen vragen om een onderzoek in te stellen naar dit tragisch gebeuren. Als de stakende bond medeplichtig is geweest aan het overlijden van deze verkeersslachtoffers, dan zal de bondsleiding moeten brommen hiervoor. Hij verwijst naar een vakbondsactie van de douane enkele jaren terug, die de boeien van binnenvarende schepen tijdens een staking heeft  losgegooid. De douaniers die hiervoor verantwoordelijk waren, zijn toen  strafrechtelijk vervolgd en in de gevangenis beland. Miranda zegt het stakingsrecht te eerbiedigen, maar het mag nimmer ertoe leiden dat mensenlevens daarbij verloren gaan. “Wie mij kent, weet dat ik dit niet zo zal laten. Ik ga stappen ondernemen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van deze passagiers. Ik bemoei niet met bondsaangelegenheden, maar dit kan niet. Dit is onmenselijk”, aldus Miranda.

error: Kopiëren mag niet!