Beslissingswedstrijd voor degradatie bij LSB

Er zal een beslissingwedstrijd gespeeld moeten worden om te bepalen wie het volgende seizoen in de Tweedeklasse zal spelen bij de Lelydorpsportbond (LSB). Vrijdag werden de laatste competitiewedstrijden van de Eersteklasse afgerond. Zo kwamen de twee ploegen van de onderste regio tegen elkaar uit. Zowel Parana als Bangun Muda hadden voor de wedstrijd 10 punten kunnen binnenhalen. De verliezer zou volgend jaar in de Tweedeklasse voetballen, maar bij een gelijkspel zou er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. De ploeg uit De Craneweg, Bangun Muda, startte de wedstrijd heel fris en creëerde ook tal van kansen. In de 13de minuut was het Raoul Moera Awalie, die de score opende voor Bangun Muda. Negen minuten later kwam Bangun Muda op een 2-0-voorsprong. Het was weer Moera Awalie, die een penalty verzilverde. Iedereen dacht dat Parana het volgende seizoen een treetje lager zou spelen. Maar de jongens van Parana gaven het niet op en bleven vechten voor behoud. In de 27ste minuut verkleinde Maikel Moeljoredjo de achterstand naar 2-1. Dit werd ook de ruststand.
In de tweede helft tapte Parana uit een ander vaatje en oefende een fel offensief uit op het doel van Bangun Muda. In de 60ste minuut bracht Romario Grauwde ploegen op gelijke hoogte, 2-2. Na dit doelpunt kregen beide ploegen ettelijke kansen om hun ploeg op een voorsprong te brengen, maar ze faalden steeds. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-2-gelijkspel. Na de finaleronde zal dan de beslissingswedstrijd worden gespeeld tussen deze twee ploegen.
In hun laatste competitiewedstrijd wist Jong Rambaan niet verder te komen dan een 2-2- gelijkspel tegen Curaboys. Het werd een 2-2-eindstand. Carlos Loswijk maakte beide doelpunten voor Jong Rambaan, terwijl Richie Ronopawiro en Sorvaino Pinas scoorden voor Curaboys.