De Surinaamsche Bank gaat strijd aan tegen hackers

DSB-directeur Sigmunnd Proeve toont het apparaatje dat samen met de pinpas gebruikt moet worden. De Surinaamsche Bank hoopt met het invoeren van een klein apparaatje, lijkende op een calculator, zijn cliënten in de toekomst te beschermen tegen pinpas-hackers. Heel wat cliënten van DSB kregen een jaar of twee geleden de schrik van hun leven toen van de ene op de andere dag bleek dat hun girorekeningen waren leeggehaald. Al gauw bleek dat pinpas-hackers te werk waren gegaan. Met het apparaatje, dat DSB chief executive officer Sigmund Proeve gisteren toonde aan de pers tijdens de persconferentie over het jaarverslag 2011, hoopt de bank het veiligheidsniveau op te voeren. Volgens Proeve moet dit apparaatje de hackers hun ‘werk’ bemoeilijken. Het apparaatje moet samen met de pinpas worden gebruikt. De bank zal in de komende dagen het systeem uitproberen binnenshuis. Dat betekent dat eerst het bankpersoneel het zal uitproberen en daarna de cliënten. (Tekst: Widjai Ganesh/DBSfoto: Anil Ramkumar)

error: Kopiëren mag niet!