Binnen- en buitendienst-secretaris Saramacca worden ontlast van hun werkzaamheden

De districtssecretaris binnendienst en ook die van de buitendienst, respectievelijk Gangaram Panday en Kali, zijn sinds afgelopen donderdag van hun werkzaamheden ontlast. Kali is al 31 jaren werkzaam als districtssecretaris, terwijl Gangaram Panday 25 jaren fungeert in deze functie. Volgens een bron stapte de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, op die bewuste dag het secretariaat binnen met achter hem de parlementariër  Nasiebhoesein Moesafierhoesein en NDP-bestuurslid Korendijk.  Op een heel abrupte manier deelde hij beide secretarissen mede dat zij worden vervangen. Gangaram Panday wordt vervangen door binnendienst secretaris Jethoe en Kali wordt vervangen door adjunct secretaris Wakidjo.
Beide heren zijn recentelijk in hun nieuwe functie bevorderd. De bron geeft aan dat beide secretarissen dagelijks wel naar het werk gaan, maar niets voor handen hebben en eigenlijk niets te doen hebben.  Zij komen aan het werk om van 7.00 uur tot 15.00 uur te zitten. Aan hen is voorgehouden dat zij aanstaande maandag schriftelijk bericht zullen worden over hun lot. Kali werd enige tijd geleden door de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien, terug gezet op het commissariaat van Saramacca.
De districtscommissaris kon niet bereikt worden voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!