Oplichter aangehouden

De politie heeft gisteren een man aangehouden en ingesloten ter zake oplichting en valsheid in geschrifte. Deze persoon, met de initialen P.D., is werkzaam bij de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). P.D. deed personen geloven dat hij kon bewerkstelligen dat zij aan een vuurwapenvergunning konden komen. Dit deed hij bij personen die een verzoek tot het verkrijgen van een vuurwapen vergunning ingediend hadden en ook  benaderde hij mensen onder het mom dat hij ze in aanmerking kon laten komen voor zo’n vergunning. Hij vroeg hiervoor bedragen variërend tussen de SRD 2.000 en SRD 13.000 om aan de vergunning te komen. Hij liet zijn slachtoffers daarbij geloven dat hij goed bevriend was met de leiding van het Openbaar Ministerie, waardoor het zeker was dat de vergunning afgegeven zou worden. Om de geloofwaardigheid bij zijn slachtoffers te vergroten, maakte hij ondermeer valse stukken op hun naam die betrekking hadden op vuurwapenvergunningen.
P.D. viel door de mand toen een slachtoffer een schrijven van het Openbaar Ministerie kreeg dat zijn verzoek tot het verkrijgen van een vuurwapenvergunning is afgewezen. Dit, terwijl die persoon P.D. al een behoorlijk som geld had betaald om aan de vergunning te komen. Bij een onderzoek in de woning van P.D. zijn verschillende vuistvuurwapenstrookjes en een aantal kopieën van kwitanties van het vuurwapenimportbedrijf Ditra en stempels die gebruikt worden bij de aanvraag van vuurwapenvergunningen, aangetroffen en in beslag genomen. Een ieder die geld gegeven heeft aan P.D. om aan een vuurwapenvergunning te komen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de recherche unit van Wanica, ondergebracht op het politie bureau De Nieuwe Grond of met de politie van het bureau Santo Dorp.

error: Kopiëren mag niet!