OM eist ontslag van rechtvervolging in moordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren ontslag van rechtsvervolging tegen de verdachte Vivian L.. Hij wordt ervan verdacht op 20 november 2011 George Vigelandzoon van het leven te hebben beroofd. Ontslag van rechtsvervolging was volgens het OM op zijn plaats, omdat de psycholoog geconstateerd heeft dat het gepleegde feit niet aan de verdachte mag worden toegerekend. Ook blijkt uit het gehele dossier en de getuigenverklaringen dat de verdachte uit noodweer heeft gehandeld.
Op die bewuste dag kreeg de verdachte mot met het slachtoffer. Op een bepaald moment kwam het slachtoffer met een kapotte bierfles op de verdachte af. Vivian had een keukenmes in zijn bezit. Hij heeft toen daarmee gehandeld. Het komt erop neer dat hij zich heeft verdedigd. De raadslieden Oscar Koulen en Shanti Mangre waren het volledig eens met het voorstel van de ovj. De verdachte werd op verzoek van de verdedigingen op de vorige zitting in vrijheid gesteld.
De verdachte heeft verklaard dat hij vaak kwade stemmen hoort. Hij kan daar geen weerstand tegen bieden. Advocaat Koulen heeft dat ook aangehaald. Ook deze raadsman vindt dat de verdachte ontslagen moet worden van alle rechtsvervolging. De raadsman was eveneens de mening toegedaan dat er sprake is geweest van een noodweersituatie. Rechter Alida Johanns zal op 12 april uitspraak doen in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!