SLM vliegt via via naar China

De Chinezen in Suriname en China hoeven geen ingewikkeld zoekwerk meer te doen wanneer ze van China naar Suriname willen reizen en omgekeerd. De SLM heeft met BUN AIR een overeenkomst gesloten om haar ook in China te vertegenwoordigen.  Het contract werd gisteren op het hoofdkantoor van de SLM ondertekend. Een afgevaardigde van de Chinese ambassade en  Chinese organisatie waren ook aanwezig.
Ewald Henhuys, SLM-directeur, beredeneerde deze stap simpel. Hij zegt dat in ons land met 30.000 Brazilianen er haast dagelijks een vlucht naar Brazilië is. Met de 40.000 Chinezen hier moet het mogelijk zijn om tenminste 1 keer per week een vlucht te hebben naar China. Maar dat is nog toekomstmuziek. Voor nu wil de SLM in samenwerking met BUN AIR de stroom Chinezen met twee carriers begeleiden.
De reizigers die hier hun vlucht boeken, betalen voor 1 ticket. Ze worden daarna met de SLM van Paramaribo naar Amsterdam gevlogen. Van daaruit pakken ze  een gereedstaand ander vliegtuig richting China. De bagage van de reizigers wordt op de plaatst van bestemming afgehandeld.
Henhuys bleef echter heel wazig over de tarievenstructuur. De SLM-topman wilde op geen enkele manier vertellen of deze overeenkomst de reiziger financieel goedkoper uitkomt. Henshuys zegt dat hij niet over goedkoop wil praten, maar over een prijs die voor de service moet worden betaald.

error: Kopiëren mag niet!