Paal: ‘Onze mind is al opgemaakt’

De balans wordt morgen tijdens een huishoudelijke vergadering opgemaakt. Maar het is nu al duidelijk dat niet alle maatschappelijke organisaties faliekant tegen de Amnestiewet waren. Dat vertelt Anton Paal aan deze krant. Ondanks de verschillende standpunten en argumenten die naar voren worden gebracht, zegt Paal dat de initiatiefnemers hun mind al hebben opgemaakt.
Paal legt uit dat de gesprekken er waren om de mensen aan te horen. De initiatiefindieners hebben echter duidelijk gemaakt dat zij hun mind al hadden opgemaakt. Volgens Paal ging het om beleefdheidsbezoeken.
Zo heeft Moiwana 87 volgens Paal duidelijk gezegd dat ze altijd tegen amnestie zijn geweest. Deze organisatie heeft zelfs een kort geding aanhangig gemaakt tegen de staat. ‘Je kan moeilijk van die mensen verwachten dat ze voor de amnestie zijn. We respecteren de mening van de mensen, maar we vragen ze ook om de onze te respecteren.
‘Als de meeste groeperingen  er tegen zijn, heb je een indicatie als je met iets goed bezig bent. Sommige zijn komen luisteren, anderen lieten de verantwoording aan ons over.  Morgen wordt de balans opgemaakt. Maar onze mind is al opgemaakt. We zijn niet over een nacht ijs gegaan. We proberen de mensen niet te overtuigen.  Je vraagt de mensen niet hoe ze erover denken, maar we vertellen ze wat ons standpunt is.’
De DNA heeft intussen een huishoudelijke vergadering voor morgen uitgeschreven. Tijdens die vergadering wordt verslag gebracht. Het ligt in de bedoeling dat tijdens die besloten vergadering het besluit zal vallen om de wet in het openbaar te behandelen.

error: Kopiëren mag niet!