Buurtbewoner voorkomt uitslaande brand

De oplettende Ashok Ganga uit Nickerie heeft gisteren een heldendaad verricht. Hij heeft kunnen voorkomen dat  een beginnende brand verder heeft kunnen uitslaan. Het is een gewoonte van Ganga om zijn echtgenote naar het werk te brengen. Het was rond vijf uur toen hij zich op zijn brommer op straat begaf. Plots zag hij rookontwikkelingen in de rijstpellerij van de ondernemer Jokhoe aan de Gemaalweg. Ganga sloeg alarm in de buurt. Zowel de politie als de brandweer werden verwittigd. De buren hebben zich samen met hem ingespannen om met emmers en enkele brandblusapparaten het vuur te blussen.
Commandeur Eric Berkleef, waarnemend gewestelijk brandweercommandant van Nickerie, zegt dat er vermoedelijk een ontsteking heeft plaatsgevonden. De drogers in een rijstpellerij gebruiken elektriciteit en stookolie. De brandweer hoefde niet op te treden, omdat de buren de brand onder controle hadden toen de brandweer arriveerde. De gewestelijke brandweercommandant is zeer content met het optreden van Ganga en de overige buren. Wel is er ondeskundig omgegaan met een van de poederbrandblusapparaten, waardoor die is ontploft.

error: Kopiëren mag niet!