VA-achterban nog verdeeld over amnestie

De achterban van Volksalliantie heeft nog geen eenduidig standpunt over het wel of niet verlenen van amnestie aan de daders van 8 december 1982. Dat zegt Deepak Chitan aan Dagblad Suriname. De signalen die hij uit het veld opving, verschilden steeds.
Volgens de PL-topper liet de achterban in bepaalde gevallen blijken voorstander te zijn. Op een ander moment waren zij juist tegen. ‘De meningen zijn nog verdeeld. Je kan begrijpen dat het om iets van 30 jaar terug gaat. Je hebt verschillende meningen, we moeten even afwachten.’
Het afwachten is op Paul Somohardjo, de grote leider in Volksalliantie. Hij wil na zijn aankomst direct een structurenvergadering beleggen. Als tijdens die vergadering de achterban groen licht geeft, stemt de VA- fractie voor de Amnestiewet,  in het andere geval stemt de partij tegen. ‘’We gaan onze achterban eerst horen’, aldus Chitan.

error: Kopiëren mag niet!