Inbrekers observeren bewegingen bewoners teneinde toe te slaan

Bewoner J.R. is zaterdagavond voor de vierde keer slachtoffer geworden van een inbraak. J.R. vertrok omstreeks acht uur ‘s avonds van huis. Een half uur later werd er gebeld door de alarmcentrale van een bewakings- en beveiligingsbedrijf met de mededeling dat de alarm afging. J.R. reed met de meeste spoed terug naar huis aan de Amazonestraat. In eerste instantie ging J.R. ervan dat het zou moeten gaan om een loos alarm. Een inspectieronde samen met een medewerker van het bewakingebdrijf wees uit dat het ijzerwerk van een raam was geforceerd. De inbreker had drie shutterglazen verwijderd en was de woning binnengedrongen. De dief werd opgevangen door een sensor, waardoor het alarm afging. Hij heeft niets meegenomen, maar wel sporen van zijn schoen achtergelaten.
In gesprek met Dagblad Suriname zei J.R. dat hij het jammer vindt dat er geen camera was geplaatst in zijn huis. De eerste en tweede keer was J.R. erg “down” geworden na de inbraak, want beide keren was hij waardevolle spullen kwijt. Toen besloot hij preventieve maatregelen te treffen. De derde keer en laatste keer ging het alarm af na de inbraak. J.R. adviseert een ieder die het kan veroorloven om alarm te plaatsen ter bescherming van have en goed. Sociale controle moet worden opgevoerd, vindt J.R. “Vandaag ben ik slachtoffer, morgen is mijn buurman misschien alles kwijt, omdat hij geen alarminstallatie kan betalen”, verzuchtte de benadeelde. Alle sporen wijzen erop dat de inbreker is gesprongen over de schutting aangrenzende aan de Amazonestraat. Een buurman kon zich niet voorstellen dat iemand kans ziet om vanuit de berm van de drukbereden Amazonestraat te springen op het erf van J.R.
De politie is  geweest voor onderzoek, maar er is nog geen aanhouding verricht. Niet lang terug zijn twee bewoners van de Asuncionstraat ook slachtoffer geworden van inbraak. In beide gevallen is het alarm afgegaan, nadat het ijzerwerk was geforceerd. De conclusie die de buurtbewoners trekken, is dat zij continu in de gaten worden gehouden door criminelen. Zij willen langs deze weg de inbrekers ernstig waarschuwen. Men is reeds op de loer gegaan voor deze ongewenste gasten. Binnenkort zal de Buurtwacht van Benie’s Park 2 meerdere vuurwapenaanvragen indienen om veilig te kunnen surveilleren. Vermeldenswaard is dat de boeven ook op een nuffige wijze te werk gaan. Het vergiftigen van honden is schering en inslag. “Het is het doe-jaar van de regering, dus er zullen harde noten worden gekraakt”, zegt de buurtwacht. In het parlement zal binnenkort ook de bureaucratie en willekeur bij het verstrekken van vuurwapenvergunning gelukkig aan de orde komen.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!