Brandweerbond blijft in actie

De Brandweerbond heeft haar actiemodel niet gewijzigd. Er is alleen dispensatie voor woningbranden. De actie gaat onverkort door. De brandweerlieden zijn wel dagelijks normaal op hun post. De brandweer heeft haar acties op 21 maart hervat. Het niet nakomen van de gemaakte afspraken door de regering over de Fiso-inpassing heeft de alv genoopt om tot dit besluit te komen. De brandweer ging hierover reeds in februari in actie. Door tussenkomst van de president en een overlegorgaan werd er besloten om de acties op te schorten. De regering kreeg een ultimatum tot 7 maart. Echter werd er besloten om het ultimatum te verruimen en kreeg de regering tot 21 maart de kans om met een bevredigende oplossing te komen. Ondanks het feit dat de bond de regering meer ruimte heeft geboden, kregen zij nul op het rekest.
Bondsvoorzitter John Seedorf vindt het triest dat het zover is gekomen. Hij zegt keer op keer aangegeven te hebben aan de regering dat zij rechtens bezig zijn. De bond wacht nu op een reactie van de regering.

error: Kopiëren mag niet!