Abdoelgafoer veroordeelt BvL-actie

‘Wat heeft de Amnestiewet met het onderwijsproces te maken?’ Een luide vraag van Faizel Abdoelgafoer, MDG Jeugdambassadeur. Hij kan niet begrijpen waarom de Bond van Leraren (BvL) morgen om tien uur, tijdens schooltijd, wil gaan vergaderen over de Amnestiewet.
‘We hebben moeite met het tijdsstip waarop de vergadering is gepland. Wanneer we praten over ontwikkeling van de jeugd kunnen we helaas niet ondersteunen dat de BvL een vergadering met leden plant. Om zo een kwestie ga je geen scholen sluiten. Waarom niet op de zaterdag of zondag of na een uur?’ Abdoelgafoer ziet de vergadering als een prikactie.
Abdoelgafoer vraagt zich af wat er zal gebeuren als straks allerlei bonden besluiten om actie te voeren, zonder dat er sprake is van een dreiging van hun belangen. Hij roept alle docenten op om zich morgen verantwoordelijk op te stellen.  ‘Ik ga ervan uit dat het ook moeders en vaders zijn die kinderen op scholen hebben zitten.’
De MDG Jeugdambassadeur roep alle studenten en leerlingen op om, indien de vergadering door gaat, de berichten in de media te volgen. ‘Dit gaan we niet zo laten. Het kan niet zo zijn dat altijd wanneer leerkrachten of de bond willen opkomen voor hun belangen, studenten de dupe van worden.’

error: Kopiëren mag niet!