Amnestiewet binnen enkele uren af

De Amnestiewet wordt vandaag binnen hooguit 3 uren afgehandeld en aangenomen. Dat voorspelt NF-SPA-assembleelid Guno Castelen. De haast die de coalitie achter deze wet zet, is ongekend hoog. Intussen is al bekend dat het preadvies vandaag tijdens de huishoudelijke vergadering verheven zal worden tot een conceptwet. Dat concept zal direct daarna in een openbare vergadering worden behandeld.
Castelen voorspelt nu al dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) het college zal mededelen dat deze wet een technische wet is en dat ze geen discussies zal dulden. Ze zal eerst de commissie van rapporteurs aan het woord laten. De leden van de coalitie zullen niet veel zeggen, verwacht Castelen. Hooguit Henk Ramnandanlal zal willen uitleggen waarom deze wetswijziging goed is.
Daarna zal hooguit een uur worden uitgetrokken voor leden buiten de commissie om hun zegje te doen. Het zal volgens Castelen in een sneltreintempo gebeuren. In de tweede en de derde ronde zal precies hetzelfde gebeuren. Binnen enkele uren is de wet dan af om door de president afgekondigd te worden.

error: Kopiëren mag niet!