Jai Hind protesteert succesvol tegen Jong Barcelona Tammenga sluit eerste ronde af als koploper

De ploeg van Jai Hind heeft met succes geprotesteerd tegen het meespelen van een niet-gerechtigde speler bij Jong Barcelona in de competitie van de Kwattasportbond (KSB). De speler Giovanni Lampoer staat nog geregistreerd bij de jeugd van Leo Victor, maar speelde zonder overschrijving bij Jong Barcelona. Jai Hind zag dit en won het protest. Jong Barcelona krijgt wel geen punten in mindering, omdat ze geen blaam treft in deze. De schuldige is Lampoer, die foute informatie doorgaf. Hij mag voor de rest van het seizoen niet meer spelen, terwijl de wedstrijd Jai Hind – Jong Barcelona overgespeeld wordt. Deze vindt vanavond plaats in het Essedstadion.
Afgelopen zondag werd, op de overgespeeld wedstrijd van vanavond na, de eerste ronde afgesloten. Koploper is geworden Tammenga, die na 6 partijen 14 punten heeft weten te vergaren. Ze speelde zondag weliswaar 1-1 gelijk tegen Real Spartaan. Bintang Baru kwam ook niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Barcelona, terwijl Jong Barcelona en Dego met 1-0 wonnen van respectievelijk Hot Boys en Jai Hind. Tammenga wordt gevolgd door Dego met 12 punten en Real Spartaan met 11 punten. Op een gedeelde 4de plaats staan Jong Barcelona, Barcelona en Jai Hind met elk 10 punten. Hekkensluiter is Bintang Baru met slechts 1 punt. Jong Barcelona of Jai Hind kunnen de tweede plaats overnemen, indien een van ze vanavond kan winnen. Bij gelijkspel komen ze op 11 punten. Op Bintang Baru na kan nog elke ploeg kampioen worden bij de KSB.
Zondag wordt de tweede ronde aangevangen met een 4-tal wedstrijden. Om 10.00 uur Real Spartaan – Jong Barcelona, 12.00 uur Hot Boys – Barcelona, 14.00 uur Bintang Baru – Dego en om 16.00 uur Tammenga – Jai Hind.
De Kwattasportbond vindt het heel jammer dat de politie in geen velden of wegen te bekennen was in de eerste ronde van de competitie. Voorzitter Kenneth Themen hoopt dat dit zal veranderen in de tweede ronde, want nu zullen ploegen er echt tegenaan gaan en het kan soms heel heftig gebeuren.

error: Kopiëren mag niet!