Amarjoti geeft zege uit handen in Guyana

De ploeg van Amarjoti heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan buurland Guyana. Per bus reden de veteranen van de Hendrikstraat vrijdagochtend richting Nickerie en deden van daaruit de oversteek naar Guyana. Op zaterdag speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Blue Wing. Dit team bestaat uit spelers die in de hoogste klasse van Guyana hebben gevoetbald, inclusief enkele ex-internationals. Toch hield Amarjoti stand tegen ze en kreeg de meeste kansen in deze wedstrijd. Na 20 minuten spelen kwam de ploeg van trainer Jaikoe Alakramsingh op een 1-0-voorsprong door een goal van Sharwien Montescieux. Dit werd ook de ruststand. Amarjoti kreeg veel kansen om de 2-0 te scoren, maar de goalie van Blue Wing bracht vele reddingen. Aan de andere kant was de doelman van Amarjoti ook in zijn goeden doen, want ook hij stopte enkele inzetten van de Guyanezen. Na 80 minuten spelen kwamen de Guyanezen toch langszij. Eindstand werd 1-1. De ploeg uit Paramaribo heeft een heel goede service gehad in ons westerbuurland. De voorzitter van Amarjoti, Piet Badal, zegt zeer tevreden te zijn met de prestatie van zijn ploeg en kijkt nu al uit naar een volgende trip naar het buitenland.