20 jaar geëist tegen verkrachtende moordenaar

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg, eiste gisteren 20 jaar cel tegen Soeniel G. De verdachte wordt verweten zijn twee minderjarige stiefzusters seksueel te hebben misbruikt. Op 22  juni 2011 heeft  Soeniel zijn stiefmoeder verkracht en daarna middels een koord dood gewurgd. Het levenloos lichaam van het slachtoffer werd in haar woning aan de Boschreitzweg, een zijstraat van de Martin Luther Kingweg, aangetroffen. De vervolgingsambtenaar achtte de feiten die aan de verdachte verweten worden wettig en overtuigend bewezen. De kinderen van de overledene hebben het drama meegemaakt. De vader van de verdachte, die tevens echtgenoot was van het slachtoffer, was ook ingesloten wegens misbruik van de kinderen. Soeniel G. heeft het feit gepleegd tijdens afwezigheid van de vader.  De verklaringen  van de minderjarige kinderen nam de officier van justitie mee als bewijs.
Het slachtoffer is volgens de patholoog als gevolg van verstikking komen te overlijden. De verdachte had een snoer van een verlengkabel om de hals van zijn stiefmoeder gewikkeld. De buren dachten in eerste instantie dat rovers de woning waren binnengedrongen. De politie werd ingeschakeld nadat de buren een gegil hoorden. Toen de politie ter plaatse arriveerde, had de verdachte zich in een bosschage verscholen. Hij was naakt. De politie was genoodzaakt om gericht op het been van de verdachte te schieten. Soeniel heeft bekend zijn stiefmoeder te hebben gekneveld. Hij beweerde eerder dat hij geen intentie had om het slachtoffer te vermoorden.
De verdachte ontkende verder de twee stiefzusters seksueel te hebben misbruikt. Hij verklaarde dat hij met de kinderen speelde. De bevindingen van de gynaecoloog werden door de ovj als bewijs meegenomen. Tijdens de strafmotivering hield het OM rekening met de rapporten van de deskundigen. De officier eiste een straf van 20 jaar. De verdachte wordt psychologisch begeleid gedurende zijn detentie. Op 16 april komt advocaat Hedley Derby aan de beurt. De vermoedelijke pedofiel en moordenaar Soeniel G. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!