Guyana kookt wederom lekkerste doksa

Ze zijn onverslaanbaar. De Guyanezen hebben voor de derde jaar achter elkaar de lekkerste doksa gekookt in Suriname tijdens een duck curry competitie. Vertegenwoordigd door de leden van de Everest Cricketclub hebben de westerburen wederom een ongekende aroma, malsheid en smaak kunnen creëren met de doksa. Vooral de kruiden die ze gebruiken, verschillen hemelsbreed met de Surinaamse masala. De masala van hun is lichter van kleur, maar sterker van smaak. De curry van de Guyanezen smaakt naar een mix van laos en gember. Eenmaal de doksa heet wordt in de pot, krijg je een heerlijke aroma dat tot tientallen meters te ruiken is. Als hoofdprijs mogen de Guyaneze een trip met twee personen maken naar Djumu.
Op de tweede plaats van deze internationale duck curry competitie georganiseerd door Lions Club Kwatta en Risk Entertainment eindige Suriname. Ons land werd vertegenwoordigd door Intervast Group. Zij waren twee jaar geleden de beste Surinaamse doksa bereiders tijdens een lokale competitie. Op grond daarvan mochten ze dit jaar Suriname vertegenwoordigen. Op de derde plaats eindigde de USA. India, Trinidad & Tobago en Nederland vielen niet in de prijzen.
Naast de internationale competitie was er ook een nationale duck curry competitie. Hieraan namen 19 ploegen mee. Staatsolie had met 3 stands de grootste vertegenwoordiging, Cell City had er twee ploegen. De beste Surinaamse doksa werd gekookt door Flex Carz. Op de tweede plaats eindigde Un Pomtayer, terwijl Pro Gutter derde werd. Beharry en A&D werden respectievelijk vierde en vijfde.
Naast de duck curry competitie was er ook een internationaal twenty-20 crickettoernooi, welke gespeeld zou worden tussen Suriname, Guyana en Trinidad. Na de openingswedstrijd vrijdag, waarbij Guyana van Trinidad won, is dit toernooi niet meer voortgezet vanwege de aanhoudende regens.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!