Deel Braziliaanse roversbende opgepakt

Onlangs zijn drie leden van een Braziliaanse bende aangehouden en ingesloten, verdacht van diefstal door middel van geweldpleging. Uit onderzoek is gebleken dat zij op zaterdagavond 10 maart een winkelier beroofd hebben in zijn winkelzaak nabij de kruising van de Kristalstraat en de Powisiestraat. Bij die gelegenheid hebben zij de dagopbrengst weggenomen. Om hun criminele handelingen te kunnen uitvoeren, hebben zij “peperspray” tegen het slachtoffer gebruikt. Na hun daad hebben zij de plaats verlaten in een personenauto.
Op maandag 12 maart hebben de Brazilianen een andere Braziliaanse man beroofd van een geldsbedrag in SRD. Het slachtoffer was op die dag vleeswaren gaan kopen in de slagerij, waar twee van deze criminelen werkzaam zijn. Zij zagen toen dat het slachtoffer een relatief groot bedrag in SRD bij zich had. Het slachtoffer vroeg toen aan één van de criminelen om een taxi te bellen. Die belde toen zijn comparant op, die taxi rijdt. Het plan is toen beraamd om het slachtoffer te beroven van zijn geld. Een vierde bendelid werd toen ook ingeschakeld. Het slachtoffer werd opgehaald en in de Anamoestraat rijdende, veroorzaakte het vierde bendelid, die op een scooter reed, zogenaamd een aanrijding met de auto waarin het slachtoffer zat. Deze crimineel stapte van zijn scooter nam plaats in de auto en haalde een vuurwapen tevoorschijn waarmee hij een schot loste op de voorruit van de auto. Het geld van het slachtoffer is toen weggenomen. Daarna sprong deze crimineel weer op de scooter en reed met het geld weg. De politie is het scooter-rijdende bendelid op het spoor. De politie gaat na of zij meer strafbare feiten gepleegd hebben. Deze mannen zijn eerder al veroordeeld voor het plegen van ernstige strafbare feiten in Suriname. De zaak is in onderzoek bij de recherche van bureau Geyersvlijt.

error: Kopiëren mag niet!