Atleten uit Brokopondo en Marowijne naar Aruba

Het sportproject van Met ministerie van Sport- en Jeugdzaken waarin Cubaanse coaches worden ingezet, heeft een nieuwe dimensie bereikt. Na een aantal nationale en internationale successen van atleten die participeren in voornoemd project heeft het ministerie de bakens verzet door deze atleten uit de districten Marowijne en Brokopondo te laten deelnemen aan de Open Dutch atletiekwedstrijden op het eiland Aruba in de periode 15 – 18 maart a.s. Een soortgelijk experiment was het vorige jaar reeds gedaan met twee atleten uit Marowijne nl. Quincy Sempai en Pinas die toen hadden geparticipeerd  in de Carifta-atletiekkampioenschappen op Curaçao. In de afgelopen periode is intensief getraind naar de internationale meetmomenten, de Inter Guyanese Spelen daarbij gerekend. Dit jaar wil het ministerie het niet aan een toeval overlaten om een goede voorbereiding voor dit regionaal toernooi te hebben en daarom zullen maar liefst 17 atleten uit het project meedoen aan de atletiekwedstrijden te Aruba. Er zal worden meegedaan aan diverse onderdelen t.w. middenlange en lange afstanden, sprintnummers en alle technische nummers. De atleten staan o.l.v. de Cubaanse coaches Calderon Munder Lazaro en Hernandez Blanco Oriol en de Surinaamse trainer Raymond Gilson.
De 17 atleten die meegaan zijn: Aniki Apensoea, Gillairmo Bijeren, Fidella Boorie, Bosoe         Anton, Betje Clifton, Doeglas       Charissa, Engéso          Gayell, Galong Deborah, Pinas Quinte, Pinas Priscilla, Pika Dave, Sempai Quincy, Van Assen Miguel, Vanan Jeffrey, Pina Mursahit, Pinas Abigail en Weewee Jaleel.

error: Kopiëren mag niet!