Quota Suriname doet donatie aan Stichting "Wi Oso"

Op 14 maart 2012 deed de serviceclub Quota International of Suriname een donatie aan de Stichting “Wi Oso”. De president van Quota, Moenisha Hiwat-Mahabiersing, overhandigde een cheque ter waarde van SRD 10.000 aan Irene Brunings, voorzitter van “Wi Oso”. De overdracht van de cheque vond plaats bij “Wi Oso” aan de Kaikoesiestraat 24. Deze stichting opereert als een dagopvangtehuis, waar zowel jongeren als volwassenen met een beperking worden getraind en begeleid. Zij worden zoveel mogelijk getraind om zelfstandig in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Eén van activiteiten van de stichting is de exploitatie van een plantenkwekerij, waar het publiek planten en bloemen kan kopen. De donatie zal worden aangewend voor de aanschaf van een hakselaar die “Wi Oso” zal inzetten in de plantenkwekerij.
Quota is een club van professioneel werkende vrouwen en is onderdeel van Quota International die zetelt in Washington (USA). De internationale club bestaat sinds 1917 en opereert als serviceclub, met als belangrijkste doelgroep doven en slechthorenden. Quota Suriname zet zich in om een helpende hand te bieden aan kansarme jongeren, vrouwen en senioren in de vorm van zowel kortlopende als duurzame projecten. Op 14 maart was het precies vijftien (15) jaar geleden dat Quota werd gecharterd. In de loop van het jaar zullen diverse fundraisingactiviteiten worden ontplooid om dit heugelijk feit te herdenken.
Ieder jaar doet Quota op haar verjaardag in het kader van haar “kleine projecten” een donatie aan een aantal stichtingen dat binnen haar doelgroepen valt. De donatie aan “Wi Oso” is een voorloper op de donaties die Quota later in het jaar aan andere doelgroepen zal doen. De keuze voor deze eerste donatie is op “Wi Oso” gevallen, omdat deze instelling opvang biedt aan dezelfde doelgroep als van de Grietjebieschool en Stizona. Beide instellingen zijn bestemd voor zeer moeilijk lerende kinderen en worden, na de renovatie en uitbreiding die door Quota is uitgevoerd, nog steeds door haar ondersteund. De fondsen voor de donaties worden geworven uit de fundraisingactiviteiten die Quota ieder jaar houdt. De bekendste en populairste fundraisingactiviteit is Quota’s Men’s Cook Out, die jaarlijks meer dan 3000 bezoekers trekt. Ook de Quota Night of Dances trekt jaarlijks steeds meer bezoekers
Overige projecten van Quota, naast het onderhouden van de Grietjebieschool en Stizona zijn “Stuka prisirie” en project “For the hearing impaired”. Stuka prisire is  een project voor schoolgaande kinderen van 9-12 jaar die dreigen drop-outs te worden, maar de potentie hebben om verder te leren. Quota werkt hierin samen met Stichting Projecten en de Rotary. De kinderen worden 3 jaar lang opgevangen en begeleid zodat zij sterker aan hun toekomst kunnen werken. Het project “For the hearing impaired” betreft doven en slechthorenden en omvat terugkerende activiteiten van Quota in diverse projectvarianten. Bekend is de “Earplugs campagne” op 31 december. Tot slot organiseert Quota jaarlijks activiteiten voor haar doelgroepen, zoals het “moederdagpakkettenproject”, filmochtenden, bigisma deys voor de senioren burgers, activiteiten voor de leerlingen van de Kennedyschool en leuke evenementen voor minder gefortuneerde kinderen. Quota hoopt dit mooie werk in de toekomst nog lang te mogen voortzetten en dankt het publiek en de sponsors die haar tot nog toe hierbij hebben ondersteund.

error: Kopiëren mag niet!