Nationaal Viertallenbridgekampioenschap gestart

De Surinaamse Bridgebond (SBB) is met zijn Nationaal Viertallenkampioenschappen 2012 de vorige week maandag van start gegaan. Aan deze prestigieuze kampioenschappen doen er 6 teams mee, die allemaal ondergebracht zijn in één poule. De winnaar van het vorige jaar bestond uit de volgende teamleden Santosh Raghoenandan/Jagdies Harpal en Klaas Westerkamp/Jan Willem van der Heijden. Semi-kampioen 2011 bestond uit Pieter Sonneveld/Piem Reiziger en Waded Sonneveld-Elias/Raymond Stelk. De finalisten van 28 maart zullen straks Suriname mogen vertegenwoordigen bij de landenwedstrijden van de aanstaande Inter-Guyanese Bridgespelen, welke in het paasweekeind plaatsvindt te Cayenne – Frans-Guyana.
Op de eerste speeldag leed team Harripersad een gevoelige nederlaag tegen team Vasilda. Team Vasilda won met 21-9 Victory Points (VP’s) oftewel met 95-62 International Match Points (IMP’s). Team Sonneveld verloor van team Raghoenandan met 12-18 VP’s (43-58 IMP’s). Team Naarendorp wist te winnen van team Nibte 17-13 VP’s (60-47 IMP’s). Op de tweede speeldag herstelde team Harripersad zich enigszins door te winnen van team Naarendorp met 16-14 VP’s (46-37 IMP’s), maar kon niet van de laatste plaats afkomen in de poule met in totaal 25 VP’s. Team Vasilda was wederom in vorm en versloeg team Raghoenandan met 16-14 VP’s (40-34 IMP’s). Zij staan nu fier op de eerste plaats met in totaal 37 VP’s. Team Sonneveld wist nu wel te winnen van team Nibte met 17-13 VP’s (48-38 IMP’s) en is opgeklommen tot de derde positie met 31 VP’s. Team Naarendorp bezet de tweede positie op de ranglijst met in totaal 32 VP’s. De wedstrijdsessies worden gespeeld onder leiding van Ewald Muskiet, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend bij het wedstrijdgebeuren van de SBB.
Deze week op 13 maart jl. is onder auspiciën van de Bond een bridgebeginnerscursus gestart te Oase, welke 12 weken zal duren en verzorgd wordt door Waded Sonneveld-Elias als hoofdtrainer. Belangstellenden kunnen nog geaccommodeerd worden en kunnen zich inschrijven bij de Oase en het secretariaat. De bridgevervolgcursus onder auspiciën van de Bond bij de Oase, welke gestart is op 1 maart jl., is in volle gang en wordt verzorgd door Jan Willem van der Heijden als trainer. De cursisten nemen geestdriftig hieraan deel.

error: Kopiëren mag niet!