KTPI-voorzitter weet niets van reshuffling RGB-minister

Willy Soemita, voorzitter  van de KTPI, zegt officieel niets te weten over een op handen zijnde reshuffling van de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). “Ik weet tot op dit moment alleen wat in de kranten staat geschreven.” Minister Simon Martosatiman wordt volgens geruchten vervangen, omdat hij niet aan de aspiraties van het volk heeft kunnen voldoen. Er zijn nog steeds klachten over dit ministerie. Zelfs de coalitie klaagt over dit ministerie.
Soemita zegt dat wie ook deze ministerspost zal bekleden, hij/zij altijd problemen zal hebben. ‘Het ministerie van RGB is volgens hem een heel moeilijk  ministerie. Gronduitgifte heeft naar zeggen van de voorzitter niet alleen te maken met wet en regelgeving, maar ook met de historische achtergrond. Het is publieksgeheim dat de KTPI een puin heeft overgenomen.’
De groenwitte partij is bezig met ordening van het gronduitgiftebeleid. Gronduitgifte is een competentie, een bevoegdheid van het ministerie van RGB, maar het ministerie is ook afhankelijk van de adviezen van andere instanties. Dus het argument dat wordt aangevoerd, met name dat het proces van gronduitgifte veels te traag is, is volgens Soemita niet op zijn plaats. Het ministerie is afhankelijk van de adviezen van de desbetreffende instanties. “Alles wordt eerst goed onderzocht. Dit, om te voorkomen dat de fouten die in het verleden zijn gemaakt niet voor een tweede keer gemaakt worden.”
Indien minister Martosatiman daadwerkelijk de laan wordt uitgestuurd, zal de partijvoorzitter zich met zijn partijstructuren beraden over de verder te nemen stappen. De namen van Oesman Wangsabesari en ATM-minister Ginmardo Kromosoeto circuleren als de mogelijke vervangers van Martosatiman.

error: Kopiëren mag niet!